Tekst i shkurtër
Për shkak se njerëzit lexojnë më ngadalë në internet, Jakob rekomandon që duhet të shkruani 50% më pak tekst në krahasim me një botim të shtypur .
A jeni i përmbledhur në shkrimet tuaja? A po jepni informacionin thelbësor që ofron një aromë të fortë informative ndaj produkteve dhe shërbimeve që ofroni?
Skanueshmëria
Përmbajtja juaj duhet Të dhënat e numrit të telefonit celular të përditësuar në vitin 2024
të jetë e lehtë për t'u skanuar. Njerëzit fillimisht skanojnë tekstin dhe lexojnë siç duhet vetëm nëse aroma informative është mjaft e fortë.
Si të kaloni testin e përdorshmërisë prej 5 sekondash
Softueri i gjurmimit të syve tregon se shumë njerëz fillojnë duke parë në të majtë të një faqe interneti dhe më pas duke skanuar në të djathtë. Pas kësaj, ata lëshojnë faqen dhe skanojnë përsëri nga e majta në të djathtë, përpara se të përfundojnë një skanim në formë F duke e parë faqen poshtë. Kjo i referohet një përdoruesi desktop; shikuesit në një pajisje celulare priren të skanojnë në një model tjetër, i cili përqendrohet më shumë në dy të tretat e sipërme të një faqeje interneti të optimizuar.
Ju mund ta bëni përmbajtjen tuaj të skanueshme duke:
Përvijimi i përmbajtjes me tituj dhe nëntituj të qartë.
Përfshini imazhe kuptimplote që janë të rëndësishme për përmbajtjen e faqes.
Theksimi i fjalëve dhe fjalive të rëndësishme përmes shkronjave të theksuara dhe pikave.
3: A është faqja e lehtë për t'u përdorur në një pajisje celulare?
Që nga viti 2016, më shumë njerëz përdorin pajisje celulare dhe tabletë për të shfletuar ueb sesa kompjuterë desktop .
Si minimum, faqet tuaja të uebit duhet të kalojnë Testin e Google-së për celular .
Si të kaloni testin e përdorshmërisë prej 5 sekondash
Testi mbulon bazat se sa e lehtë është për t'u parë një faqe në internet në një pajisje celulare. Për shembull, do të sinjalizojë nëse teksti është shumë i vogël, elementët e prekjes janë shumë afër ose nëse portat e shikimit janë të pasakta.
Nëse faqet tuaja nuk janë të përshtatshme për celularin, ka mundësi që Google të mos i indeksojë ose t'i renditë fare .
Për të rritur më tej përdorshmërinë tuaj celular, Google rekomandon :
Mbani thirrjet për veprim (CTA) përpara dhe në qendër.
Mbani menutë të shkurtra dhe të ëmbla.
Bëni të lehtë kthimin në faqen kryesore.
Mos lejoni që promovimet (pop-up) të vjedhin shfaqjen.
Bëjeni të dukshëm kërkimin në faqe.
Një mënyrë e zakonshme që njerëzit skanojnë është në këtë model në formë F :
-